foto1

Polska Szkoła
Przedmiotów Ojczystych

im. Henryka Sienkiewicza

The Polish Educational Society, Slough proudly presents...
Our Polish Saturday School !
Welcome!
We revel in the Polish language and add a bit of history, music, culture and literature. Hopefully this website will give you a flavour of what we are about. For more information and access to a form to register your child please go to the Parent Zone.

Polska Szkoła Przedmiotów Ojczystych im. Henryka Sienkiewicza w Slough ogłasza konkurs na stanowisko Dyrektora Szkoły

Obecnie poszukujemy kandydatek/kandydatów na stanowisko Dyrektora Szkoły. Jeżeli chcesz się włączyć w kierowanie placówką o blisko 70-letniej tradycji, mieć pozytywny wpływ na lokalną społeczność, a przede wszystkim budować instytucję, która uczy i rozwija kolejne pokolenia polskich dzieci, zgłoś się koniecznie już dziś!

Do konkursu zapraszamy wszystkich chętnych, którzy spełniają następujące wymagania:

1. Ukończone studia wyższe magisterskie, posiadanie przygotowania pedagogicznego oraz predyspozycje do zajmowania w/w stanowiska.
  2. Minimum pięcioletni staż pracy na stanowisku nauczyciela.
  3. Brak przeciwskazań do wykonywania pracy na stanowisku kierowniczym.
  4. Aktualny Enhanced DBS check.
  5. Referencje od poprzedniego / obecnego pracodawcy(-ów) na żądanie.

Szukamy osoby otwartej i pozytywnie ukierunkowanej do stawianych przed nią wyzwań; osoby, która koncentruje się przede wszystkim na budowaniu właściwych relacji z kadrą nauczycielską. Wspiera grono pedagogiczne w procesie edukacyjnym, zachęca do rozwoju osobistego oraz dba o prawidłowy proces dydaktyczny uczniów. W trudnych sytuacjach będzie szukać kompromisu opartego przede wszystkim na dialogu, jak również potrafi skutecznie bronić swojego zdania. Łatwość nawiązywania kontaktów i umiejętności zarządcze będą kluczowymi atutami kandydatury. Poprzez kreatywność i zaangażowanie będzie inspirować innych do działania na rzecz Szkoły.

Kandydatki/Kandydaci powinni przesłać następujące dokumenty:

1. List motywacyjny z uzasadnieniem przystąpienia do konkursu,

2. CV,

3. Skany oryginałów dokumentów niezbędnych do spełnienia wymogów formalnych na stanowisko Dyrektora.

Oferty należy wysyłać na adres mailowy Szkoły:

z dopiskiem w tytule "Konkurs na Dyrektora" do dnia 22.08.2021.

Skontaktujemy się w wybranymi kandydatami.

Rozmowy kwalifikacyjne odbędą się do dnia 30.08.2021.

O wynikach rekrutacji kandydatki/kandydaci zostaną poinformowani drogą mailową.

Organizacje współpracujące:
Szkoła jest wspierana przez Stowarzyszenie Wspólnota Polska ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach opieki nad Polonią. Otrzymane środki przeznaczamy na pokrycie części wydatków związanych z wynajęciem budynku szkoły.

Copyright © 2024 Polska Szkoła Slough Rights Reserved.